Home » Buitenland

Vastgoed Investeringen Eurozone

Written By: Gerben Roberg on november 18, 2011 12 Comments

We zien enkele trends ontstaan in Vastgoed Investeringen Eurozone. Deze delen we graag met je en ziet er als volgt uit:

In dit artikel:
- Rijken kopen vastgoed in Londen
- Nederlanders investeren goed vertegenwoordigd in huurmarkt VS
- ING Voorziet Run op Kwalitatief Vastgoed
- Of toch ook maar Investeren in Zilver en Goud

Rijken kopen vastgoed in Londen
Uit voorzorg op wat mogelijk met de Eurozone en Euro gebeuren gaat, hebben rijken uit onder andere Griekenland, Spanje en Italië afgelopen periode een deel van hun vermogen belecht in Londens vastgoed. Dit is de conclusie van plaatselijke makelaars afgelopen woensdag.

Liam Bailey (van makelaardij Knight Frank) wijde hierover uit; “Londen is een plaats om het geld buiten de eurozone te brengen”, en constateert hierin echt een trend. Aldus deze makelaar is er tussen januari 2011 en september 2011was de waarde van vastgoedtransacties in de Engelse hoofdstad  7,8 miljard Britse pond (9,1 miljard euro). , Grieken, Italianen en Spanjaarden namen hierin voor 394 miljoen pond deel, dit is ruim 5 procent van het totaal.

Ontwerper en ontwikkelaar Nick Candy deelt genoemde ervaring. Hun project One Hyde Park met een totaalwaarde van 1 miljard pond kent ook veel Zuid-Europese investeerders. De appartementen in dit project doen tussen 7 miljoen en 136 miljoen Engelse pond, kennen veel kopers uit Griekenland en Italië. Vermogenden die hun geld niet aan  banken of in papieren aandelen toevertrouwen in deze turbulente tijden. (Bron: ANP) Ook steden als Amsterdam heeft de interesse van deze groep investeerders.

Nederlanders investeren goed vertegenwoordigd in huurmarkt VS
Na Canada is Nederland de grootste investeerder op de Amerikaanse huurmarkt. Een markt die sinds 2008 verdubbelde wat betreft buitenlandse investeerders. Buitenlands kapitaal beslaat nu moment 5,8 procent van de markt, dit was in 2008 nog 3 procent. Dit komt doordat beleggers een veilige belegging zien in de Amerikaanse huurmarkt, aldus ook senior analist Jeroen Beimer (Bouwfonds REIM, onderdeel van Rabo Vastgoedgroep, de bron van ons artikel).

Wat maakt de VS huurmarkt Veilig?

Volgens de analist stijgt het aantal banen voor Amerika’s grootste groep huurders (20-34 jarigen), zij willen niet kopen en blijven liever huren.

Hier bovenop daalt de leegstand huurwoningen in de VS naar 5,6 procent, sinds 2001 was dit percentage niet zo laag. Anderzijds zijn afgelopen jaar 38.000 nieuwe huurwoningen opgeleverd, het laagste aantal opleveringen huurwoningen ooit.

Een combinatie van al deze factoren zorgt voor woningmarkt krapte en is gunstig beleggers. Het gevolg uit zich ook al in toename van huurprijs en vastgoedwaarde. Bij gelijkblijvende huur verwacht de analist een 17 procent waardestijging ten opzichte van 2009, het dieptepunt van de Amerikaanse huurwoningmarkt. De inflatieangst en gevolg van mogelijke uiteenvallen van de Euro onder (zuid) Europese beleggers doet de rest zoals ook al bleek uit vastgoedbeleggingen in London.

ING Voorziet Run op Kwalitatief Vastgoed
Niet-institutionele vastgoedbeleggers in Nederland willen nog altijd hun vastgoedportefeuille met A-1 vastgoed laten groeien. Ook nu deze markt niet meer groeit, dit zal de druk hierop extra doen toenemen. ING en Nyenrode Business Universiteit verwachten daarom stijging van prijzen en een lager aanvangsrendement, vooral op winkels en woningen op A1-locatie. Dit als belangrijkste conclusie uit een gezamenlijk onderzoek naar Nederlandse particuliere financieringsbeleid van vastgoedbeleggers.

Zij voorzien een toenemende kloof tussen A1 en B en C klasse vastgoed met lagere verhuurcondities. Temeer omdat vastgoed participanten niet kiezen voor alternatieve beleggingen [zoals goud]. Dit heeft mogelijk gevolgen voor de financierbaarheid van dergelijke investeringen wanneer deze niet meer in verhouding staat met de onderliggende waarde.

De 108 geïnterviewde professionele beleggers verwachten over de periode 2014-2016 de portefeuille per saldo met 28,3% te laten groeien. Dit tegen een gemiddelde schuldgraad (LTV) welke deze periode daalt met 3,56 procent. In slechts beperkte mate wil men de financieringslooptijd te verlengen en rente fixeren. Ook west hij afbouw van de gemiddelde LTV. Hieruit kun je concluderen dat investeerders zeker kapitaalkrachtig zijn.

Of toch ook maar Investeren in Zilver en Goud
Uit persoonlijke interesse delen we hier nog een andere investeringsmogelijkheid. Die van het doen van echt goud aankopen. Dit zien we overigens niet als belegging, maar als veiligstelling van het eigen vermogen. Tegen invloed van inflatie, overheidsbemoeienis en onzekerheden van een ongedekte munt als de Euro (en hiermee overigens vrijwel alle fiat geld wereldwijd).

We doelen hier specifiek op aankoop van fysiek goud of een product met fysieke dekking welke controleerbaar is (op plaats, aanwezigheid, hoeveelheid, eigendom, buiten Nederlandse overheidsinvloed en niet als verpandbaar is). Dit houd overigens niet in dat je dit als investeerder in je dit thuis hoeft aan te houden of buiten het zicht van fiscale autoriteiten moet houden. Ook hebben we het nadrukkelijk niet over goudpapier.

Er zijn partijen die de voorraad keurig buiten Nederland veilig voor je opslaan. Ook is het hierbij mogelijk je actuele waarde in diverse valuta te laten uitkeren. Erg handig mocht een munteenheid onverhoopt onderuit gaan. Verdiep je zeker verder in deze materie als tijdelijk alternatief voor vastgoed investeringen. Hierover kunnen we wel een heel blog vullen, wat mogelijk ook nog wel gebeurt. Tod die tijd zullen we je hier zo nu en dan nader informeren. Bij de partij die momenteel het meest aan onze vereisten voldoet, open je hier eenvoudig een zilver en goudrekening.

Meer vastgoed investering nieuws ontvangen?
Ook dan is onze Bouwen Nieuwsbrief Interessant!

Tags: , , ,

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


1 + 5 =

  Copyright ©2009 Vastgoed Bouwen bouwadviseurs eigen woning & bouwen tips!, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates