Home » Buitenland

Tweede Huis Frankrijk tijdelijk Goedkoper

Written By: Gerben Roberg on september 12, 2011 2 Comments

Vorige week heeft het Franse parlement een wet aangenomen die de overwaarde op onroerend goed op de tweede huis Frankrijk bij verkoop gaat belasten. Deze regeling welke op 1 februari 2012 ingaat zal naar verwachting van plaatselijke makelaars de markt van 2e woningen tijdelijk beïnvloeden en goedkoper maken. Wie voor 1 november 2011 een woning verkoopt  kan met de gemiddelde passeertijd van 3 maanden nog van de huidige regeling gebruikmaken. De regeling is ook van kracht voor Nederlandse bezitters van een tweede huis in Frankrijk, ook wanneer deze Nederlands belastingplichtig zijn.

Mogelijk een koopmoment voor wie al plannen tot aankoop 2e woning in Frankrijk had. Als gevolg van de nieuwe belastingmaatregel is het niet ondenkbaar dat verkopers extra vaart willen maken de transactie tijdig rond te krijgen. Dit zal de vakantiehuizen marktprijs vermoedelijk kortstondig naar beneden trekken. Eigenaren kunnen aan de nadelige regeling ontkomen door nu nog even snel te verkopen.

De verwachting is ook dat in de nieuwe regeling verkopers hun tweede huis straks langer zullen aanhouden waardoor het aanbod zakt. In de oude regeling is de overwaarde na 15 jaar volledig onbelast. In de regeling vanaf begin 2012 is dit pas naar 30 jaar volledig onbelast. Dit heeft gevolgen voor de Franse vastgoedmarkt, 7% van alles vastgoedtransacties daar betreft de verkoop van een tweede woning. Vaak zijn deze geeft waardij de taxatie laag is ingeschat om de successierechten te drukken.

Kortom tijdelijk kans op een goed koopmoment voor wie al plannen voor de aankoop van een 2e woning in Frankrijk had, en tijdig kan en wil handelen.

Tags: , ,

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


7 − = 2

  Copyright ©2009 Vastgoed Bouwen bouwadviseurs eigen woning & bouwen tips!, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates