Home » Woning Kopen

Open Huizen Dag (woning koop Tips Video)

Written By: Gerben Roberg on september 28, 2011 No Comment

Zaterdag 1 oktober 2011 is landelijk weer de NVM Open Huizen Dag. Woningkopers kunnen dan vaak zonder afspraak te koop staande huizen aanbod tussen 11.00 en 15.00 uur (let op; mogelijk locale afwijkingen) vrijblijvend bezichtigen. Een mooie gelegenheid om je op de huizenmarkt te oriënteren, je hebt keus uit zo’n 55.000 deelnemende huizen…

Uit eigen omgeving weet ik dat bevriende huizenkopers op een open huizen dag zijn gaan kijken naar een woning dat niet echt hun interesse in had. Een afspraak maken met een makelaar was zeker een te hoge drempel. Bij bezichtiging van enkele woningen op de open huizen dag waren ze blij verrast, de woning aankoop vond hierna snel plaats, het huis met vooraf hun minste verwachting!

Ben je ook oriënterend op de woningmarkt? Maak dan zeker gebruik van de open huizen dag, ook als starter op de woningmarkt, zeker nu de overdrachtsbelasting tijdelijk is verlaagd.

Bekijk alle huizen op de Open Huizen Dag hier

Tips voorbereiding Open Huizen Dag: (tips voor koper)
Enige voorbereiding op je woningbezichtiging is zeker aan te bevelen. Weet bijvoorbeeld wat de minimum eisen zijn en je maximale budget. Stel een wensenlijstje op en vink deze per bezichtiging af. Maak direct na de bezichtiging aantekeningen van je bevindingen en het gevoel dat de woning op je maakt. Maar dit lijstje af voordat je een eventueel volgend huis gaat bezichtigen, hierin zijn vooral de niet aan te passen zaken belangrijk. Kijk dus ook langs de keuken en badkamer heen, deze zijn door woningrenovatie altijd  vervangbaar.

Enkele aandachtspunten kunnen zijn:
- Kijk of de wijk je aanstaat, hoe is het er ’s avonds en kijk naar de ligging;
- Weet hoeveel (slaap) kamers je nodig hebt, wil je een tuin of balkon;
- Denk ook aan je toekomst, zijn senioren aanpassingen mogelijk;

- Welke aanpassingen zijn gewenst, mogelijk en hoeveel kost verbouwen;
- Weet je financiële mogelijkheden en beperkingen;
- Zoek de huizen die mogelijk aan je basiswensen voldoen en bezoek deze;
- Ga weg wanneer je en indruk hebt van het huis, bezoek het nader;
- Schrijf je bevindingen en gevoel op, koppel dit los van de bewoner(s).

Bekijk het huis dat een goede indruk op je gemaakt heeft vervolgens ook ’s avonds, doe dit in het weekend en op een doordeweekse dag. Wanneer het huis en zijn omgeving goed lijkt, breng er dan zeker een volgend bezoek aan.

De volgende video geeft Roland de Ruiter (NVM makelaar) je meer goede tips voor tijdens een woningbezichtiging en aankoop bezoek.

Veel plezier met aankoop voorpret en bezoek aan Open Huizen Dag.
Meer aankooptips en bouwadvies? Schrijf nu in op de nieuwsbrief!

Tags: , ,

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


8 + = 14

  Copyright ©2009 Vastgoed Bouwen bouwadviseurs eigen woning & bouwen tips!, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates