Home » Architectuur en Ontwerp

Opdrachten Architecten Blijven Dalen

Written By: Gerben Roberg on oktober 5, 2011 One Comment

Het aantal nieuwe opdrachten dat architecten in opdracht hebben, blijft dalen. Het eerste kwartaal van 2011 was de daling van totale opdrachten wel 15%. In het tweede kwartaal van 2011 is het dalen van 14% opdrachten ook fors te noemen te opzichte van dezelfde periode in voorgaand jaar.

Wat opvalt is dat in kwartaal twee de opdrachten voor bedrijfshuisvesting, waaronder het ontwerpen van gebouwen, nog een lichte groei kende van 2,4 procent. Het totale verlies zit dan ook voornamelijk in het dalende aantal nieuwbouw woningen.

Daling vooral door minder opdrachten in nieuwbouw woningen:

De opdrachtwaarde voor ontwerp van nieuwe woningen daalde dit jaar in kwartaal tweede met 31 procent ten opzichte van 2010. Het eerste kwartaal van 2011 steeg de totale bouwsom bijna 3 procent. De bedrijfsgebouwenmarkt doet het ondanks grote leegstand onder bestaande kantoren aanzienlijk beter.

Groei in renovatie- en herstelsector:
Daar waar nieuwbouw stagnatie kent, gaat het voor architecten goed in renovatie- en herstelwerkzaamheden. De opdrachtenwaarde in nam kwartaal twee aangaande woningen toe met 7,5 procent. De renovatie- en herstelsector voor bedrijfsgebouwen steeg met ruim 8 procent aan nieuwe opdrachten voor architecten. (Bron; CBS http://bit.ly/r7DjCJ)

Nieuwbouw en renovatietips ontvangen? Schrijf in op de nieuwsbrief!

Tags: ,

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


7 + = 13

  Copyright ©2009 Vastgoed Bouwen bouwadviseurs eigen woning & bouwen tips!, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates