Home » Commercieel Vastgoed, Vastgoed, Woning Kopen, Woning Verkopen, Woningmarkt

Ontdekt particulier huizenveiling?

Written By: Gerben Roberg on november 21, 2012 9 Comments

Ontdekt particulier huizenveiling?

Nu de huizenmarkt al tijden op slot zit, ontdekt een nieuwe koper de huizenveiling.

Waarschijnlijk is het juist doordat de huizenmarkt op slot zit dat de particulier zijn weg naar de huizenveiling steeds beter lijkt te vinden. Veelal uit belangstelling voor her kopen van een eigen woning of mogelijke interesse in een vastgoedinvestering op termijn. Maar ook zien wij vele kijkers in de veilingzaal, geen punt uiteraard alle belangstelling is er welkom.

Er is onder particulieren vooral interesse in de koopzijde van de veiling, maar ook de verkoop mogelijkheid van deze markt trekt aandacht van de particuliere die zijn huis wel eens echt wil verkopen. Uiteraard komen er ook particulieren onvrijwillig in aanraking middels de executieveiling van zijn huis. De verschillende participanten belichten we hieronder nader.

Particuliere kopers o.g. veiling
De handelaar biedt en koopt al jaren woningen op de vastgoedveiling, maar particulieren zijn daar zeker ook welkom. Over het algemeen wordt aangenomen dat particuliere belangstelling een positieve invloed heeft op de biedprijs. Een particulier die zijn droomhuis ziet langskomen kijkt tenslotte niet naar verkoopopbrengst of huurrendement. En dat weet die veilingmeester ook, deze speelt hier graag handig op in. Zo is de vastgoedveiling vaak ook online te volgen vanuit huis.

De woonconsument heeft een hogere prijs over voor het huis waarin hij zelf graag wil wonen dan een handelaar. De vastgoedprofessional kijkt zakelijk naar het te behalen financiële resultaat. Het verschil tussen aankoop en verkoop, dit word wel flippen genoemd. Dus het aankopen om vervolgens direct tegen een hogere prijs te kunnen verkopen. Een andere groep handelaren koop woningen op de veiling aan om deze vervolgens al verhuurobject te exploiteren. Een business die ook voor particulieren als maandelijkse cashflow heel interessant kan zijn.

Particulier aanbieders vrijwillige veiling o.g.
Wie zijn woning al een jaar of meer in de vrije verkoop heeft staan, gaat op zoek naar andere verkoopmogelijkheden. De huizenveiling is dan voor de particulier een alternatief dat zeker het onderzoeken waard is. In tegenstelling tot een executieveiling bepaal je als aanbieder van een huis op de vrijwillige vastgoedveiling zelf de minimale opbrengst. Verkoop onder deze minimum prijs zal niet plaatsvinden. Bij een bijzonder object kan de prijs naar boven toe aanzienlijk oplopen.

Onvrijwillige executieveiling o.g.
Het overgrote aanbod op de Nederlandse vastgoedveilingen is als vanouds nog altijd het executieveiling aanbod. Dit zijn panden waarvan de eigenaar niet meer aan de aflossing voldoet. Als particulier eigenaar wordt je hiervan overigen meestal niet beter van, een executieveiling voorkomen heeft doorgaans de voorkeur. De hypotheekverstrekker of financier kan dan op gegeven moment het recht te kiezen voor het ten gelde maken van het vastgoed op de O.G. veiling.

De huizenveiling is een goede marktplaats voor het kopen of verkopen van vastgoed. De handelaar weet dit al jaren, de vraag is op deze concurrentie krijgt, ofwel; ontdekt particulier huizenveiling?

 Lees verder over de werkwijze en mogelijkheden van de huizenveiling.

Tags:

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


− 6 = 1

  Copyright ©2009 Vastgoed Bouwen bouwadviseurs eigen woning & bouwen tips!, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates