Home » Archive

Woningmarkt

Written By: Gerben Roberg on november 21, 2012 9 Comments

Ontdekt particulier huizenveiling?

Nu de huizenmarkt al tijden op slot zit, ontdekt een nieuwe koper de huizenveiling.

Waarschijnlijk is het juist doordat de huizenmarkt op slot zit dat de particulier zijn weg naar de huizenveiling steeds beter lijkt te vinden. Veelal uit belangstelling voor her kopen van een eigen woning of mogelijke interesse [...]

Written By: Gerben Roberg on november 1, 2011 17 Comments

Ook nieuwsgierig naar duurste huizen van Nederland die bij jouw in de buurt te koop staan? Daar hebben we hier een leuk overzichtje voor. Het betreft foto’s van de duurste momenteel in Nederland te koop staande huizen per provincie.

En misschien kun je deze nu wel met een mooie korting kopen, want ook het hogere segment [...]

Written By: Gerben Roberg on oktober 28, 2011 No Comment

De gemiddelde Huizenprijs in Nederland is nog altijd dalende, maar in grote steden stijgen huizenprijzen alweer. Deze vormen een positieve uitzondering op deze dalende trend. Dit was een belangrijke conclusie uit waar het ING Economisch Bureau afgelopen dinsdag mee naar buiten trad. Ook de volgende cijfers blijken uit dit onderzoek.

De historische piek van huizenprijzen lag [...]

Written By: Gerben Roberg on oktober 20, 2011 No Comment

Het veilen van huizen is een sterk opkomende trend, dit enerzijds door een toenemend aantal huisuitzettingen vanwege betaling achterstanden, anderzijds door de zoektocht naar alternatieve woningverkoopmethoden.

De kopers op executieveiling huizen zijn traditioneel overwegend professionele investeerders en woning opkopers. Huizen veilingsites gaan samen optreden en organiseren ook meer vrijwillige huizenveilingen.

De executieprijzen welke zij betalen liggen doorgaans [...]

Written By: Gerben Roberg on september 15, 2011 One Comment

Volgens een vandaag uitgegeven Woonbericht van ING zijn zowel starters als woningbezitters positiever over de woningmarkt. Dit verhoogde “Vertrouwen Woningmarkt Stijgt” is volgens de uitgave het directe gevolg van de tijdelijke overdrachtsbelasting verlaging naar 2%.

Het derde kwartaal kwam hun Woonindex met 99 punten hoger uit dan voorgaande 3 maanden, toen deze nog op 93 stond. [...]

Written By: Gerben Roberg on augustus 25, 2011 No Comment

De verlaging overdrachtsbelasting  zal naar verwachting slechts een kort positief effect hebben op de  woningmarkt. Het gebrek aan consumentenvertrouwen tempert woning verkopen is de voorspelling aldus onderzoekers van het economisch bureau ING. Sinds de jaren tachtig crisis waren nog nooit zo weinig mensen bereid een huis te kopen.

De onderzoekers trekken met deze voorspelling een vergelijking [...]

Written By: Gerben Roberg on juli 1, 2011 One Comment

De Nederlandse woningmarkt krijgt een behoorlijk stimulerende zet van de overheid. Het kabinet heeft besloten op bestaande woningen de overdrachtsbelasting tijdelijk 2% te maken met onmiddellijke ingang, dus van 6% nu overdrachtsbelasting tijdelijk 2%. Deze maatregel voor verlaging van de “verhuisboete” gaat in voor de duur van een jaar met als doel meer doorstroming op [...]

  Copyright ©2009 Vastgoed Bouwen bouwadviseurs eigen woning & bouwen tips!, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates