Home » Buitenland

Nu Investeren in Spaans Vastgoed?

Written By: Gerben Roberg on september 23, 2011 No Comment

De huizenmarkt in Spanje is afgelopen jaren sterk gedaald. Dit is uiteraard vervelend voor wie daar zijn huis gedwongen moet verkopen. Dit nog los van de economische problematiek waarin Spanje verkeert als gevolg van hoge werkloosheid en een financiële sector die niet snel krediet verstrekt. Deze samenloop van omstandigheden zorgt ervoor dat de Spaanse woningmarkt op slot blijft.

Er is een woningoverschot van zo’n 800.000 te koop staande huizen. Sinds het begin van de kredietcrisis zijn de vastgoedprijzen nu zo’n 45% gedaald. Maar Is dit daarom misschien ook een goed moment voor buitenlanders om nu te investeren in Spaans vastgoed?

Verkoopmakelaars zullen geïnteresseerden met serieuze investeringsplannen adviseren nu in de Spaanse woningmarkt in te stappen. Projectontwikkelaars staan volgens hen onder grote druk van de banken om tegen elke prijs voorradig vastgoed als woningen en appartementen te verkopen.

Nieuwe villa’s in Spanje van meer dan drie ton ’doen’ nu al onder tweehonderdduizend euro. Van de binnenlandse markt is op korte termijn niet veel opleving te verwachten. Spanje hoopt daarom op buitenlandse investeerders, particulieren uit Europa waaronder ook Nederlanders.

(Arbeids)Econoom Marcel Jansen (professor Universidad Autónoma de Madrit) waarschuwde onlangs echter dat de bodem van de Spaanse woningmarkt volgens hem nog niet in zicht is. Hij had al lagere prijzen verwacht, en adviseert kopers daarom ook met aankoop te wachten wanneer je geen haast hebt.  De Spaanse bouw licht bijna stil wat van grote invloed is op werkgelegenheid. Financiers van vastgoed (waaronder investeerders en banken) dreigen hierop te moeten afwaarderen. Deze zware lasten kunnen een bedreiging in het voortbestaan van ontwikkelaars en financiers betekenen. Noord-Europese investeringen zijn voor hen dan ook meer dan welkom.

Professionele investeerders die puur voor het rendement gaan, wachten op dit moment nog af of de vastgoedmarkt nog verder daalt. Voor particulieren met emigratieplannen of kopers van een tweede woning in Spanje is mogelijk nu de tijd aangebroken een mooi Spaans (recreatie)huis met aanzienlijke korting te bemachtigen. Tijdig oriënterend informeren is natuurlijk altijd goed!

Schrijf in op onze nieuwsbrief en we houden je ook van buitenlands vastgoed op de hoogte!

Tags: , ,

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


− 5 = 2

  Copyright ©2009 Vastgoed Bouwen bouwadviseurs eigen woning & bouwen tips!, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates