Home » Studentenhuisvesting

Leegstand Wordt Studentenhuisvesting

Written By: Gerben Roberg on oktober 22, 2011 No Comment

Hoe los je zo zeker 3 actuele vastgoed problemen op, waaronder leegstand, tekort aan studentenwoningen en een lage orderportefeuille in de bouwbranche? Je combineert deze en smeed ze gewoon om tot 1 nieuw oplossing in de vorm van studentenhuisvesting!

Dit zou zomaar eens de gedachtegang geweest kunnen zijn bij de besprekingen in Utrecht aangaande herbestemming van de leegstaande voormalig Hogeschool Utrecht.

De oplossing die in Utrecht ook wel voor de hand licht. Zoals we eerder deze maand al schreven, heeft Utrecht te kampen met een oplopend tekort aan studentenhuisvesting. Anderzijds staan er net als in andere delen van Nederland veel vastgoed ruimte leeg. Herbestemming van een leegstaande schoolgebouw naar studentenhuisvesting is dan een logische stap.

Deze klus heeft ’Stichting Tijdelijk Wonen Utrecht’ dan onlangs ook aan bouwbedrijf Plegt-Vos verstrekt. De opdracht betreft het bouwen van 200 studentenkamers voor een betaalbare huurprijs. Deze vindt plaats door herbestemming van een deel van voormalig Hogeschool Utrecht.

Plegt-Vos heeft reeds ervaring met degelijke verbouwprojecten, in 2010 bouwden zij al 3 verdiepingen van dezelfde oude Hogeschool om naar 192 kamers voor studenten. Deze nieuwe opdracht kwam nu door samenwerking tot stand. De aannemer dacht in de prijsvormingfase al mee over de aanpak van dit bouwproces.

De ervaring en toegevoegde waarde leidde tot een unieke samenwerking waarbij de studenten in ruil voor korting op de huursom actief aan de verbouwing meewerken. Een samenwerking die mogelijk een goed voorbeeld is voor projecten in andere plaatsen van Nederland  om dezelfde problematiek samen creatief op te lossen!

Ook het bouwproces van een woning volgen?
Schrijf in en we doorlopen de hele Bouw Stap voor Stap!

Tags: ,

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


2 + 5 =

  Copyright ©2009 Vastgoed Bouwen bouwadviseurs eigen woning & bouwen tips!, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates