Home » Commercieel Vastgoed

Kansen in Veranderend Vastgoed Trends

Written By: Gerben Roberg on oktober 10, 2011 No Comment

In grote steden staan steeds meer winkelruimte in het centrum leeg. Dit is voor een deel het gevolg van de economische recessie. Wat hiernaast  zeker ook meespeel zijn de almaar toenemende internet bestedingen en consumenten aankopen in webwinkels. Hieruit kun je een trend met blijvend karakter verwachten met kansen voor veranderend vastgoed.

De aanloopstraten naar het stadscentrum en de wijkwinkelcentra lopen voorop wat betreft de huidige trend van leegloop en leegstand. Het lijkt dan ook geen tijdelijke trend van verandering te zijn. Ook zodra de economie weer sterk aantrekt,  zullen de online aankopen en webwinkel bestedingen ook sterk toenemen , deels ten koste van de bakstenen winkels.

Herbestemming is mogelijk het sleutelwoord om deze veranderende vastgoed trend om te buigen naar kansen in krimp. Vooruitdenkende investeerders en projectontwikkelaars, maar ook gemeenten en winkeliers zullen hier serieus naar kijken en kunnen verstandig op deze ‘kansen in veranderen vastgoed’ trend inspelen. In herbestemming liggen zeker kansen in krimp, nodig ook om spookcentra te voorkomen.

Dat de geschiedenis zich herhaald, is een gegeven dat we door de eeuwen heen hebben kunnen ervaren. Niet zo lang geleden was er een trend die doet denken aan de huidige verandering is vastgoed. Een herkenbaar gelijkend voorbeeld ligt er in de mediabranche. Na de eerste internetbubbel was gebarsten, kwam de economie weer op gang. Echter ontdekten uitgevers pas laat dat de advertentie-inkomsten niet weer evenredig toenamen.

Veel uitgevers waren blijkbaar in de veronderstelling dat de advertentie-inkomsten wel weer zouden toenemen, dit bleef echter uit. De opkomst van het nieuwe fenomeen internet doorbrak de historische conjunctuur, het bleek een blijvende trend. Vele uitgevers zagen dit echter niet tijdig in en bleven hopen op herstel. De verwachte stijging in advertentie besteding kwam echter niet terug. Hoog tijd dus om uit te zien naar kansen in veranderend vastgoed!

Een zelfde veranderende trend doet zich nu mogelijk ook voor in de bouw en vastgoedbranche…

Meer vooruitziende bouw vastgoed trends tijdig inzien?
Schijf nu in op onze nieuwsbrief en blijft zo de massa voor!

Tags: , ,

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


4 + = 6

  Copyright ©2009 Vastgoed Bouwen bouwadviseurs eigen woning & bouwen tips!, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates