Home » Commercieel Vastgoed

Investeer in Ruimte Boven Winkels

Written By: Gerben Roberg on november 9, 2011 No Comment

In vele Nederlandse steden staan de verdiepingen boven winkels op de begane grond leeg. Deze trend is ontstaan in de hoogtijdagen van vastgoed en retail. Door steeds meer investeerders wordt de ruimte boven winkels nu herontdekt. Ook worden de verdiepingen door deze beleggers nu beter gewaardeerd.

Deze situatie is ontstaan doordat het rendement op de begane grondvloer veel hoger ligt dan de bovenliggende verdiepingen. Een winkelpand op een A1-locatie geeft een financieel rendement van zo’n 8 procent per jaar. Het geschikt maken voor verhuur van bovenliggende panden kost tijd en geld. Het rendement van deze panden bedraagt hierna maximaal zo’n 4% per jaar.

Dit leidde er in het verleden nogal eens toe dat de trap naar de verdieping eruit gesloopt werd om extra verkoopruimte te verkrijgen op de begane grond. De verdiepingen bleven onbenut, met als bijkomend gevolg dat er weinig bewoning overbleef in de winkelcentra. Hierdoor verdween ook de sociale controle daar.

Nu staan er langzaam weer partijen op die door ingebruikneming van deze verdiepingen waarde toevoegen aan hun vastgoedportefeuille. Enkele pensioenfondsen zijn hiervan een concreet voorbeeld. Hiermee voegen ze gelijk maatschappelijke waarde aan de steden toe.

De trend van herontwikkeling voor herbestemming hebben wij hier al vaker aangehaald. Dit is een goede manier om in te spelen in de veranderingen in vastgoed. Het (weer) in gebruik nemen van verdiepingen boven winkels biedt een mooie kans voor investeerders. Hiernaast is de maatschappij gebaad bij een leefbare stad, je kunt het dan ook zien als een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Graag horen we ook jou mening hierover, laat daarom hieronder graag je reactie achter!

Verbouwproces winkelruimte doorlopen?
Download het stappenplan, ook voor verbouw!

Tags: , , ,

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


− 4 = 4

  Copyright ©2009 Vastgoed Bouwen bouwadviseurs eigen woning & bouwen tips!, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates