Home » Commercieel Vastgoed

Investeer in Hotelkamer aan Zee

Written By: Gerben Roberg on november 16, 2011 6 Comments

Voor wie een alternatief zoekt voor de beleggen op de hectische beurs hebben we hier een alternatief ter overweging. Al eens gedacht; ik investeer in een hotelkamer aan Zee? Lees bij JA, maar zeker ook bij NEE Snel Verder…

Misschien is investeren in een hotel namelijk helemaal zo gek nog niet. Hotelketen Ibis (onderdeel van Accor) biedt hiervoor wereldwijd een kant en klare beleggingsconstructie aan. Je koopt een hotelkamer of meer en laat het de bezetting en het runnen van het hotel over aan Ibis. Hiervoor ontvang je als kamereigenaar per kwartaal een percentage van de winst.

Kortom wel de lusten van rendement op je investering, maar niet persoonlijk de nadelen als het zoeken van huurders of last van slechte huurders, geen werk aan lekkende douche, verstopte wc of leegstand. Indirect zijn ook deze nadelen natuurlijk wel van invloed op het bedrijfsresultaat, maar je hebt er zelf geen werk mee.

Het verkopen van hotelkamers is een gebruikelijke strategie bij Accor (waaronder naast Ibis ook Etap Hotel en All Seasons valt). Op 5 continenten runt de keten zo’n 4200 hotels. Nu zijn ze eigenaar van 17%, en wil dit aandeel tegen 2015 terugbrengen tot 9 %. Als specialist concentreren zij zich op het runnen van hotels, niet op het bezit van vastgoed.
Reden hiervan is dat de grondprijs op toplocaties veel kapitaal vergt. Daarom bieden zij investeerder nu ook de mogelijkheid om in België te investeren in een hotel aan zee. Concrete bieden zij in België nu 138 hotelkamers te koop aan in twee complexen.

Het betreft 79 kamers van een hotel in De Panne en in een hotel te Zeebrugge bieden zij 59 kamers te koop aan. Kopers hebben geen zorgen aan de bedrijfsvoering, boekingen, inrichting en onderhoud. Maar hiermee bezit ja na aankoop dan ook geen tweede verblijf, wel krijg je korting in het hotel waar je een kamer bezit, dit geeft echter geen garantie tot overnachting in je eigen verblijf, ofwel kamernummer. Gasten merken dan ook geen verschil tussen eigen en particuliere hotelkamers.

Vanaf welk bedrag deelnemen mogelijk
Instappen in mogelijk met eigen inbreng vanaf 50.000 euro. Per kwartaal krijg je als investeerder een 90% winstuitkering. De hoogte hiervan is afhankelijk van de bezettingsgraad. Onvoorziene kosten zijn er volgens Ibis niet, deze zijn allemaal verwerk in het businessmodel. Wat er gebeurt wanneer geen winst is, wordt ons uit het artikel (Bron: hln.be) niet duidelijk.

Deze zaken, risico’s en meer uiteraard voor jezelf goed uitzoeken voordat je een investering doet, maar misschien hebben we je op een idee gebracht! Vind je het ook een leuk idee, of ken je dergelijke investeringprojecten in Nederland? Vul deze hieronder in een reactie aan!

Woning bouwen Stappenplan downloaden?
Vul dan nu het formulier rechtsboven in!

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


+ 6 = 9

  Copyright ©2009 Vastgoed Bouwen bouwadviseurs eigen woning & bouwen tips!, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates