Home » Woningmarkt

In Grote Steden Stijgen Huizenprijzen

Written By: Gerben Roberg on oktober 28, 2011 No Comment

De gemiddelde Huizenprijs in Nederland is nog altijd dalende, maar in grote steden stijgen huizenprijzen alweer. Deze vormen een positieve uitzondering op deze dalende trend. Dit was een belangrijke conclusie uit waar het ING Economisch Bureau afgelopen dinsdag mee naar buiten trad. Ook de volgende cijfers blijken uit dit onderzoek.

De historische piek van huizenprijzen lag in de zomer van 2008. Van daar gemeten ligt de gemiddelde huizenprijs nu 9,1% lager en is er nationaal gezien nog geen sprake van prijsherstel. Wanneer we echter naar de groten steden kijken, valt op dat 20 van de 25 grootste steden het dieptepunt inmiddels alweer gepasseerd hebben. Deze zijn echter we hier nog niet terug op de historische top halverwege 2008.

Woningen in Amsterdam bereikten in augustus 2009 de bodem, sindsdien zijn de prijzen lokaal 3,2 procent gestegen. Rotterdam zag de boden in november 2010, sindsdien zijn de huizenprijzen in de havenstad alweer met 7% gestegen. Ook de steden Utrecht en Den haag laten herstellende cijfers zien, echter is het prijspercentage hier nog niet zo sterk gestegen.

Landelijk herstel nog laat nog wel op zich wachten. De woningmarkt prijzen daalde in september 2011 gemiddeld met 2,9%  procent vergeleken met het jaar hiervoor. Het rapport voorziet voor het komend jaar een gemiddelde huizenprijsdaling van 2,5 procent.

Dat de huizenprijzen in de grote steden wel herstellen, is het gevolg van sterker toenemende bevolkingsgroei dan in de rest van Nederland. De markt van vraag en aanbod heeft hier direct invloed op de huizenprijzen en het groeiherstel hiervan. Voor komende jaren voorziet men dat deze trend van prijsverschil in Nederland komende jaren zal toenemen.

Ga je binnenkort ook een woning bouwen in deze groeisteden?
Volg dan zeker onze nieuwsbrief en ontdek het hele bouwproces!

Tags: , ,

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


− 3 = 5

  Copyright ©2009 Vastgoed Bouwen bouwadviseurs eigen woning & bouwen tips!, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates