Home » Woningmarkt

Duurste Huizen Nederland te Koop

Written By: Gerben Roberg on november 1, 2011 17 Comments

Ook nieuwsgierig naar duurste huizen van Nederland die bij jouw in de buurt te koop staan? Daar hebben we hier een leuk overzichtje voor. Het betreft foto’s van de duurste momenteel in Nederland te koop staande huizen per provincie.

En misschien kun je deze nu wel met een mooie korting kopen, want ook het hogere segment is afgelopen periode wat in waarde gedaald. Maar juich ook weer niet te vroeg, het echte topsegment op woongebied heeft geen last van waardevermindering. Dit komt omdat de bezitters en kopers in dit duurste segment meestal niet van externe financiering afhankelijk zijn voor hun (tweede) woning. Deze exclusieve huizen blijven dan ook altijd wel verkopen.

Huizen (even) onder het topsegment zijn echter door de financiële situatie beïnvloed en zijn nu voor zo’n  5-10 procent goedkoper dan op de top van 2008 (in een enkel geval tot wel 20% goedkoper). Dit segment loopt gelijk op met de prijs van het gemiddelde woningvastgoed.

En als je toch op zoekt bent naar een koopje, helpt het (per 15 juni 2011 tijdelijk voor 1 jaar) verlaagde tarief van overdrachtsbelasting je ook nog een beetje mee. Hoewel dit voordeel inmiddels alweer wat teniet gedaan wordt door de hogere eisen die hypotheekverstrekkers aan een lening stellen. Woningen tot een prijs van zo’n 1,5 miljoen euro zijn nog wel met korting te koop. Er is dus zeker keus in gewone villa’s die nu tegen een lagere prijs te koop staan.

De prijs van het topsegment in wonen is redelijk constant gebleven. Ondanks dat de drang tot groter en luxer wonen ook in deze categorie kleiner is geworden.  Goede woningen op unieke locaties is altijd een koper te vinden. Wat geen garantie is voor directe transactie na het in de verkoop gezet te hebben. De markt in dit luxe woonsegment is hier in Nederland simpelweg te klein.

Verschillende marktpartijen zeggen de woningmarkt alweer wat te zien aantrekken, en verwachten hier dan ook weer stijgende prijzen. Kijk daarom nu snel naar het overzicht met foto’s van de duurste huizen in Nederland te koop per provincie.

Je kunt uit deze duurste huizen te koop geen keuze maken?
Download dan nu ons nieuwbouw woning stappenplan!

Tags: ,

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

17 Responses to “Duurste Huizen Nederland te Koop”

  1. francisca montero says on: 22 december 2012 at

    De titel Duurste huizen in Nederland te koop – Overzicht per Provincie met Foto is
    zeker adequaat gekozen voor dit onderwerp te veel proteine.
    Ik moet zeggen dat ik jouw bijdrage voorts ook vermakelijk
    heb doorgenomen

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


− 6 = 2

  Copyright ©2009 Vastgoed Bouwen bouwadviseurs eigen woning & bouwen tips!, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates